نماینده مردم تربتجام در مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ، سیاست و اقتصاد هر جامعهای را عناصر زنده آن جامعه میسازد و اگر افراد و اعضای این جامعه خود توسعهیافته نباشد هرگز نخواهند توانست محلی مطمئن برای شکلگیری توسعه در حوزههای مختلف دیگر باشند.
به گزارش جام روز؛ غلامرضا اسدالهی، نماینده مردم تربتجام در مجلس در گفتگو با جام روز با اشاره به شعار توسعه و شعور توسعه گفت: توسعه بهعنوان یک پیششرط در تمام اسناد بالادستی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مطرح است با این وصف اگر نتوان تصویر روشن، دقیق، کاربردی و مشخص از آن را در برنامههای راهبردی ارائه نمود هر تلاشی و برنامهای محکومبه شکست است.
اسدالهی افزود: یکی از وجههای مهم شناخت توسعه به منابع انسانی برمیگردد و هیچ توسعهای بدون توسعه انسانی آن جامعه محقق نخواهد شد چراکه فرهنگ، سیاست و اقتصاد هر جامعهای را عناصر زنده آن جامعه میسازد و اگر افراد و اعضای این جامعه خود توسعهیافته نباشد هرگز نخواهند توانست محلی مطمئن برای شکلگیری توسعه در حوزههای مختلف دیگر باشند.
وی ادامه داد: درعینحال توسعه انسانی نیازمند زیرساختهای فرهنگی، آموزشی و ترویجی است که اگر این بستر آماده و مهیا باشد؛ فضا برای تربیت؛ رشد و شکوفایی منابع انسانی مساعد خواهد شد و این پیشقراولان توسعه آمادگی لازم برای پذیرش این مسئولیت خطیر و راهبردی را نخواهد یافت.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس اذعان داشت: توسعهیافتگی انسانی، توسعهیافتگی اجتماعی را رقم خواهد زد و بنابراین جامعهای که به ضرر توسعه انسانی رسیده باشد تابع هیجانات گذرا و کمعمق افراد نخواهد بود، بلکه خرد فرد و خرد جمعی در آن رواج دارد و عقلانیت فردی و اجتماعی بهصورت نهادینه بخشی از فرهنگ ارتباطات و شاخص برای ارزیابی آنان خواهد بود.
نماینده مردم تربتجام در مجلس تصریح کرد: اگر عقلانیت جای خود را به هیجانات احساس دهد توسعه کارکرد خود را از دست میدهد و مسیر رشد دچار انحراف میشود چراکه عقلانیت برای هدفگذاری توسعه یک ضرورت است.
اسدالهی تصریح کرد: اگر خرد جمعی و فردی نباشد اولویتهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بهدرستی تعیین و تدبین نمیشود و وقتی اولویتها بهاشتباه انتخاب و هدفگذاری شوند منابع مالی، فرصت و زمان تلف و استعدادها به هدر خواهد رفت.
وی خاطرنشان کرد: ازآنجاکه توسعه مفهومی است که بعد از پایان هر برنامه میتوان درباره آن قضاوت کرد و به عبارتی مفهومی معطوف به نتیجه است بسیاری ممکن است از آن بهعنوان یک شعار تبلیغاتی استفاده کنند چراکه طرح برنامهها لزوماً به معنای به انجام آنها نیست و لذا اصرار بر توسعه در ابتدای راه هیچ خطری را برای قضاوت گوینده در پی نخواهد داشت؛ اما هزینه انتخاب نادرست را بیشک جامعه میپردازد و تاوان آن نیز بیتردید ارزان نخواهد بود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به جامعه توسعهیافته ابراز داشت: جامعه توسعهیافته از اعضا و افراد توسعهیافته تشکیلشده است و انسانهای توسعهیافته هرگز نسبت به هزینه فایده تصمیمات امروزشان در آینده غربیه و بی درک و بیتفاوت نیستند بلکه برعکس با حساسیت و دقت شرایط امروز را میسنجد و تأثیر هر قدم در امروز را بر نتایج آینده محاسبه و برآورد میکنند.
اسدالهی تأکید کرد: نمیتوان افرادی را که فقط بنا بر احساسات؛ هیجان و آرزوهای سرکوبشده و خواهشها و عقدههای پنهانشان تصمیم میگیرند توسعهیافته دانست چراکه هیچکدام از این شاخصها قادر به ایجاد و اشتغال، تولید ثروت، کاهش فقر، کنترل فساد و بسط فرصتها و مدیریت منابع نخواهد بود و نمیتوان فقط با تکیهبر آرزوها و خواهش به توفیق و توسعه دست پیدا کرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به روابط اقتصادی ایران با دنیا ابراز داشت: امروز فصل تازهای از روابط اقتصادی ایران با دنیا در حال آغاز و شکلگیری است و زمینه برای بهرهگیری از توان سرمایه و دانش فناوری دنیا در داخل مرزهای اسلامی ایران بیش از هرزمانی فراهم و مهیا شده است.
اسد الهی تأکید کرد: ضروری است که برای سهم گیری منطقه از فرصتهای ملی تصمیمهای آگاهانهای گرفته شود و جهتگیری عمومی بر اساس منافع مردمی و عقلانیت اقتصادی باشد و نه احساسات زودگذر و کمعمق که فقط به شکاف مردمی دامن میزند و انرژی را در تقابل باهم به هدر میدهد.
وی در پایان عنوان کرد: همه باید یکدیگر را بهگونهای پشتیبانی و حمایت کنیم که جهت کلی به سمت جذب منابع و امکانات به سمت منطقه باشد تا بتوان در پناه این همبستگی و اتحاد اجتماعی؛ فکری و سیاسی مهم خود را از سبد فرصتهای ملی افزایش داد و ریشههای فقر؛ بیکاری؛ فساد و بزهکاری را در این سرزمین کهن خشکاند.
بدون دیدگاه