به گزارش جام روز فرماندار شهرستان تربتجام با گرامیداشت ایام دهه فجر و خیرمقدم به مسئولین کشوری و استانی حوزه فرهنگ و هنر و حضور در این شهرستان گفت :
متأسفانه توجه کمی به بخش فرهنگ و هنر بوده است و همیشه این بخش مشکلات مالی و اعتباری زیادی داشته و دارد؛ باید یک بازنگری کلی انجام گیرد و فعالیت سنجی در شهرستانها صورت گیرد تا مشخص شود کجاها را باید تقویت کرد.
علی رستمی تأکید کرد: اتمام دو پروژه نیمهتمام پژوهشکده موسیقی مقامی و مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان از مطالبات مشترک همه مسئولین و هنرمندان تربتجام است .
نماینده مردم شهرستانهای تربتجام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای موجود فرهنگی و هنری شهرستان و پیشینه غنی فرهنگی این خطه گفت : تربتجام ازنظر آماری سومین شهرستان خراسان رضوی است.
غلامرضا اسد الهی ادامه داد : هنر همیشه مظلوم مانده و هنرمند مظلومتر از آن است؛ باید مجلس و دولت دستبهدست هم داده تا مشکلات این حوزه را مرتفع سازیم.
اسد الهی ادامه داد : دولت باید برای معیشت و کمک به ارتزاق خانوادههای این قشر فکری کند.
وی خاطرنشان کرد : ما در این سال اساتید بزرگی را در شهرستان از دست دادیم ما باید قبل از ازدست دادن آنان کاری برایشان انجام دهیم.
در ابتدای این جلسه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربتجام با تبریک ایام دهه مبارک فجر و خیرمقدم به مسئولین و حاضرین، به فعالیتهای انجامشده و مشکلات و برنامههای آینده آن اداره اشاره کرد و گفت : نداشتن فضای مناسب اداری و مکان کانون هنرمندان و انجمنها، کمبود شدید نیروی انسانی واداری، محدودیت منابع و اعتبارات، مشکلات رفاهی، درمانی و معیشتی هنرمندان از عمده مشکلات این شهرستان در حوزه فرهنگ و هنر میباشد.
نعمت ا… فیاض برنامههای آتی آن اداره که باید پیگیری شود را اینگونه عنوان کرد : برگزاری هزاره شیخ جام، گنجانده روز ملی جامی در تقویم کشور، اجرای یکی از بخشهای جشنواره بینالمللی رضوی در شهرستان، تجلیل از فعالان قرآنی و تجلیل از پیر غلامان اهلبیت.
دکتر نصیری از چهرههای فرهنگی و هنری شهرستان و مسئول دورههای قبل اداره ارشاد شهرستان از مدیرکل ارشاد اسلامی خراسان رضوی جهت سرکشی و عیادت از هنرمندان استان تشکر کرد و گفت : مدیرکل اسبق نهال جشنواره رضوی را کاشت و اکنون درختی تنومند شده است اما متأسفانه میوههای این درخت پای خودش نمیافتد و هم استانیهای ما که در جوار حرم رضوی هستیم و سالیانه هزاران کاروان پیاده اهل تسنن و تشیع به حرم مطهر راداریم از برکات این جشنواره بی نسیبیم و یک بخش جشنواره هم در شهرستانهای ما برگزار نمیگردد.
استاد غلامحسین غفاری از پیشکسوتان هنر موسیقی مقامی در بینالمللی بهعنوان نماینده هنرمندان گفت : ما همیشه خدمتگزار مردم، مسئولین و فرهنگ کشور اسلامی خود بوده و هستیم و به خاطر عشقمان کار میکنیم و عاشق آداب و رو سوم نیاکانمان هستیم.
وی ادامه داد : اما موضوع معیشت هنرمندان، دغدغه آنان شده و بدون تأمین ارتزاق خانواده و معیشت زندگی، هنر را از مسیر واقعی و تعالی خود خارج میکند و سالم نخواهد ماند.
علیاصغر کار اندیش با گرامیداشت ایامالله دهه فجر و اظهار خرد سندی از حضور مجدد در تربتجام گفت : من در ابتدای مسئولیتم در این بخش با سفر به ۱۶ استان و بررسیهای انجامشده به تمام مشکلات و موانعی که گفتید رسیدم که در کل سطح کشور از بزرگترین شهرها تا کوچکترین آن مشکلاتشان مشترک بود، اعتبارات استانی خیلی کم است و در شهرستانها، ضعیفتر ازآنچه هست که تصور میکنید؛ برای برخی از مشکلات برنامههایی چیدیم ، اما حل آنان زمانبر است .
وی ادامه داد : ادارات کل ارشاد اسلامی از دیگر ادارات کل در استانها ضعیفتر است و در دولت کمتر دیدهشده است، ساختار و تشکیلات وزارت ارشاد از سال ۷۲ بازنگری نشده است و جذب نیرو و افزایش اعتبارات و ساختارها راکد مانده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در سال ۹۴ بودجههای خوبی در این حوزه دیدهشده و وضعیت خیلی بهتر از قبل خواهد بود .
کار اندیش به حمایت از تولید آثار ارزشمند و ماندگار و آثاری که باعث حفظ هنرهای اصیل و بومی محلی شود اشاره کرد و گفت : هنرمندان هر طرحی که در این قالبها داشته باشند بررسی و درصورتیکه ارزشمند باشد، انتشار، تکثیر و تولید آن را انجام میدهیم.
وی در این خصوص گفت : مطالبه پژوهشکده موسیقی مقامی این شهرستان بر حق است و میتواند در حفظ و آموزش هنر اصیل منطقه کمک شایانی باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما نباید از آموزش و استعدادیابی غافل باشیم چراکه با مرگ یک هنرمند نباید داشتهها و هنرش را با خودش دفن شود.
وی به مشکلات خاص هنرمندان اشاره کرد و گفت : هنرمندانی که مشکلات خاصی دارند و با تأیید اداره کل استانی به ما معرفی میشوند به آنان کمک میکنیم؛ در این موضوع نمونههای زیادی داشتیم که مشکلاتشان مرتفع گردیده است.
در این مراسم کتاب مجموعه آثار سید قاسم انوار و مکتب هرات نوشته دکتر حسن نصیری به کار اندیش هدیه شد.
نظرات بینندگان